WAGON 11: P-tickets

 

 

 

5303

 

 

 

"Installatie met oneindig veel mogelijkheden"

 

 

Sinds de aanvang van mijn onderzoek (2010), verzamel ik treintickets. 

 

Alle tickets waren welkom: gebruikte, niet gebruikte, voor de hondreiziger, campuspassen, keycards, Nederlandse, Cameroense, Irakese, ...

 

Alle tickets werden chronologisch gerangschikt, op het tijdstip van de aankoop of van de aanmaak. Indien er een biljet met hetzelfde tijdstip toekwam, werd er naar het vertrekstation gekeken en verder alfabetisch gerangschikt. Indien er een biljet met hetzelfde tijdstip toekwam en met hetzelfde vetrekstation, werd er naar de bestemming gekeken en verder alfabetisch gerangschikt. Indien er een biljet met hetzelfde tijdstip, hetzelfde vetrekstation en dezelfde bestemming toekwam, werd er naar de datum gekeken en verder chronologisch gerangschikt. (Soms zijn er twee dezelfde tickets: als 2 personen een ticket kopen op hetzelfde tijdstip, in hetzelfde station of in dezelfde trein en met dezelfde bestemming. Doch, deze tickets zijn beide uniek.)

 

Enkele trouwe leveranciers wil ik graag van harte bedanken: Wim Verheyen, Carla Van Mileghem, Eline Van Meervenne, Inez Verhille & Cato Joris, Hannah Verstockt en Anders Winterstam.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

   1

   2

   3

   4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5192

 

 

Verborgen Verhalen

 

 

Een treinticket dat bij mij terechtkomt, draagt een verhaal in zich; het verhaal van de treinreiziger (die het ticket heeft gekocht), op een bepaald ogenblik in de tijd. Van P naar Q, een bestemming. In een bepaalde stemming. En een stukje geschiedenis (van de reiziger in kwestie) reist altijd mee. Mijn collectie bevat reeds honderden verhalen. Een treinendagboek. En vervolgens worden alle treintickets (en verborgen verhalen) geordend, zoals hierboven beschreven.

 

 

 

"GUARDIAN ANGEL"

 

 

 

 

 

"CADEAU"

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

5156

 

 

 

"29 (P -) TICKETS"


Een reeks van 29 afbeeldingen waarop een treinticket in een dagelijkse omgeving wordt weergegeven, wordt omgezet naar klank via het programma Audacity (import: raw data). Elk klankresultaat bevat een noise-pulsatie, analoog aan de pulsatie van een rijdende trein.

Tenslotte werd (als experiment) elke afbeelding gescand in een programma dat tekst uit een afbeelding tracht te halen. De resultaten zijn erg uiteenlopend; van 'no recognized text' tot letterlijke overnames of een groot aantal letters en symbolen. Deze output vormt een nieuwe input, als concept; tekstmateriaal voor een bundel van 29 liederen.


http://www.onlineocr.net/default.aspx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6112

 

 

Strange departures? Strange destinations?